AKEVITTSORBET

Tekst: Fra www.matoppskrift.no

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildene for større utgaver)

 

5 dl vann
250 g farin
skall av 1 sitron
saft av 1/2 sitron
1 1/2 dl akevitt
1-2 eggehviter

Skrubb sitronen godt og skrell det gule skallet av med potetskreller. Kok skallet sammen med vann og sukker i ca 5 min. Tilsett sitronsaft, avkjøl og sil.

Smak sukkersirupen til med akevitt og frys det til det har konsistens som halvvispet eggehvite. Rør i massen av og til under innfrysingen.

Visp eggehviten stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv.

Ta sorbeten ut av fryseren ca 10 min før servering og rør den kraftig opp.

Server den i porsjonsglass garnert med sitronskall eller ristede mandler. Server gjerne kransekake til.

 

Husk at ren sprit fryser ved -23 grader, så her må det kulde.

Tilbake