DESSERTER I BÅLET PÅ TUR

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Finn Raaholt
(dobbeltklikk på bildene for større utgave)

1 porsjon

Bålet skal ha brent godt ned og det skal være jevnt fordelte glør

Dessertene i bålet. Banan til venstre, eple til høyre

 

Banan med sjokolade

1 banan
ca. 75 gram kokesjokolade (1/4 plate)
et stykke aluminiumsfolie ca. som 1 A4 ark

Lag et snitt i "innersvingen" på bananen, helt ned til innsiden av skallet på "yttersvingen". fyll sporet med sjokolade biter. Pakk bananen inn i folie. Stekes på glørne i 5-10 minutter. Den er ferdig når sjokoladen er helt smeltet.

 

Eple med rosin

1 grønt eple uten kjerne delt i 4
ca. 10 rosiner
1 ts sukker (gjerne brunt sukker)
2 ss Grand Marnier (eller tilsvarende) likør
to stykker aluminiumsfolie ca. som 1 A4 ark

Lag en liten "krukke" av folien (to lag folie) og ha alle ingrediensene oppi. Stekes på glørne i 10-15 minutter. Den er ferdig når eplebiten er helt møre.

 

Tilbake