PIZZA MED BLÅMUGGOST OG PARMASKINKE

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (dobbeltklikk på bildene for større utgave)

Bunn

4 dl hvetemel
1,5 dl vann
1/2 pose tørrgjær
2 ss olje
1-2 ss tomatpuré
1 Mozzarella,
i 6-7 skiver
6-8 blader basilikum
Salt og pepper


Bland mel, vann, olje og gjær og kna til en fin deig. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en runding og legg på et stekebrett (eller i pizzaovn).

Fyll

1/2 boks hakket tomat
1 knust hvitløk
2 ss flytende buljong eller 1 terning
1 ss hvitvinseddik
Salt og pepper
2 skiver parmaskinke (eller Birkebeinerskinke e.l.)
5 skiver med blåmuggost (Gorgonzola e.l.)
1 ts sukker
4 cherrytomater

Ha hakkede tomater, hvitløk, buljong, eddik og sukker i en kjele og la det koke til sausen begynner å bli tørr. Smak til med salt og pepper. Kjevle ut deigen og ha på sausen. Legg på skinke og ost, med cherrytomatene på toppen.

Stek i ovnen på 250 grader til bunnen begynner å ta farge, ca. 6-9 minutter (eller i pizzaovn). Ha eventuelt på noen friske urter.

Vintips

41823 Passo Double 2004, Masi Agr., Tupungato, Argentina Kr.130 - bestillingsutvalget. Her er det mer intense smaker og godt med en litt fyldigere og kanskje noe sødmefylt rødvin. Vinen er en ripasso fra Argentina, laget på oppskrift fra Valpolicella.

 

Tilbake