INNBAKT LAKS I PAPIR

Tekst: Sverre J. Dahl og NRK
Foto: Harald Andresen og NRK (dobbeltklikk på bildene for større utgave)

Tommetykke skiver av laksefilet krydres med sitronpepper og salt som får trekke inn en times tid. Før tilbereding legges ca. 1 ss smør på toppen og fileten overdrysses med en halv teskje estragon. Filetene pakkes inn hver for seg i bakepapir, men slik at papiret ikke berører fisken. Stekes på plate i ovnen på 200ºC i ca. 10-15 minutter. Kan også stekes ved noe høyere temperatur enda kortere. Kort steketid gir fin farge på fisken.

Vinanbefaling: Sartarelli classico, fra Italia

Alternativ beskrivelse (En glad laks I, fra NRK)

(2 pers.)
300 g renskåret laksefilet
100g smør
saften av 1/2 lime
salt og hvit pepper
estragon og ringblomstblader
--
2 stk bakepapir/matpapir ca. 25 x 50 cm.
Sammenvispet eggehvite. På fagspråket kalles slike pakker en "papillot" - sommerfugl.

Skjær laksen i fine skiver, 2 til hver. Brett papiret i 2. Den åpne kanten klippes litt på hjørnene slik at formen blir rund. Brett papiret ut igjen. Legg på smørklatter på den ene halvparten av papiret. Anrett lakseskivene på og krydre dem. Press lime over (ha evt. på en liten hvitvinskvett) Dryss over frisk estragon.

Brett den andre delen av matpapiret over det hele og brette kantene. Forsett med dette hele veien rundt. Klem hver brett skikkelig godt sammen. Papilotten skal være skikkelig tett (virker som en calzone). Pensle gjerne kanten med litt eggehvite før du bretter - for sikkerhets skyld.
Stekes i forvarmet ovn, 7-8 minutter ved 200 gr varme, midt i ovnen. Ta pakken forsiktig ut og sett dem på varme tallerkener. Så kan hver og en åpne sin egen velduftende pakke. Dryss over ringblomstblader.

Tilbake