TAGLIATELLE AL’CREMA CON POLLO

ã 2004 Sverre J. Dahl (tekst)
Foto: Finn Raaholt
(6 porsjoner)    

6-7 nøster Tagliatelle (båndspagetti) eller        Penne (pastarør)

2 terninger grønnsakbuljong

1 ss smør til steking

2-3 sjalottløk, finhakket

1/2 purre skåret i tynne ringer

6-8 store fersk sjampignion, skåret i skiver

2 kyllingbrystfileter skåret i cm store terninger

sort og hvit pepper, salt

3 dl kremfløte

2 spiseskjeer finhakket fersk basilikum

2 spiseskjeer finhakket fersk oregano

2-4 spiseskjeer finhakket persille

6 skiver strimlet spekeskinke

 

Fremgangsmåte

Kok opp vann tilsatt grønnsakbuljong, legg i pastaen og kok etter anvisning på pakken.

Fres løk og purreringer i stekepanne i smør på middels varme i to - tre minutter, rør rundt så purreskivene faller fra hverandre, ta oppi soppen og stek 5 minutter til, tilsett fløte, basilikum, oregano og kok opp.

Stek kyllingterningene i litt olje, dryss på litt sort og hvit pepper og litt salt.

Når pastaen er ferdig, hell av vannet og hell sausen og de stekte kyllingterningene over i pastagryten. Skru opp varmen på stekepannen på fullt og svi skinkebitene mens pastaen anrettes på varme

tallerkener. Dryss persille og skinkebiter på før servering.

 

Tilby revet parmesan til og velg en fyldig rød italiener til, gjerne en Valpolicella.

Tilbake