En Bedre Helg 18
24. – 26. februar 2012 (Besøk på Kahytten)

Foto: Finn Raaholt, Tekst: Sverre J. Dahl

Venteforrett: Pølser i brød med ost og ketchup

Bassengforrett 1: Soft Tortilla med pestosmør og ruccola - Tam

Bassengforrett 2: Soft Tortilla med blåskimmelost rørt ut i rømme og ruccola - Bra

Grønnsaksseng til skreien - fredag

Skreien påsmurt pesto - fredag

 

Vin til pestoskreien – bedre enn rødvin

Klar for servering

Blåbær på marengsbunn, med vispet creme fraiche og limeskall - fredagsdessert

Omelett frokost lørdag

Forrettsvin lørdag

Topping til Nam Nam kake

Marinering til lørdagsforrett, Salmalaks, lime, urter

Lørdagsforrett, Marinert laks, Parmesan, ruccola, soyasaus

Hovedrett lørdag, marinert indrefilet av svin med smørstekt sopp, ananas, klementiner og gulrot- og søtpotetpuré

Dessert lørdag: Nam Nam kake

Frokost søndag, stekt sopp og tomat til speilegget

Forrett søndag, Salmarest med ingefær, ruccola og soyasaus og Lofoten einerrøkt laks på klædd av gulrot og søtpotetpuré. Den siste kombinasjonen satt ikke, men røkelaksen var himmelsk alene.

Reste-suppe på buljong, div grønnsaker, kjøttrester med Parmesan

Rester av Nam Nam kake

Oppsummert
Tortillas kan brukes til mye. God Bourgogne-vin er godt, her til skrei med pesto og paprika. Er engelsk frokosttradisjon med egg og bacon, sopp og tomat oppskrytt? Bare tomatbønnene og blodpuddingen manglet her.

Laks er godt både fersk og røkt, og mandel-, melis- og eggehvitebunn i Nam Nam kaken kan danne basis for mange varianter av kaker der krem danner pute for friske bær. Godt, men mektig. En god suppe forlenger livet.

Tilbake