EnBedreMiddag Nr.11
20 Februar 2003

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl og Finn Raaholt
(Klikk på bildene for større utgaver)

.

Fingermat. Små sprø butterdeigskopper med laksetartar med estragon og en slags rekesalat. Peanøtter, grønn og sort oliven etc.

.

Gåselever. Ungarsk "plain" (firkantet) og fransk med morkler (rund). Anrettet med ruccula og fingersalat, sukkererter, sherrytomat og Calvadosgelé. Litt olivenolje over salaten. Vin: Søtlig fransk Mobazilliac eller Pinot Gris fra Alsace.

Basilikumsorbet

.

Ytrefilet av elg marinert 1-2 timer i olivenolje, provencekrydder, hvitløk, cognac, soyasaus, salt og pepper, med ovnsstekte urtepoteter, (persille, hvitløk, litt rosmarin, timian, oregano), brokkoli, asparges kokt 5-10 minutter i lettsaltet vann, svidd i olje sammen med sukkererter og chili, smørstekte sjalottløk og fersk sjampinjong, sherrytomater. Sjysaus laget av smør, sjalottløk, innkokt rødvin og buljong samt stekesjyen fra kjøttet.
Vin: Amarone della Valpolicella (Nydelig)

Fruktsalat av mango, ananas, banan med saus av sukker, honning og kanel. Vaniljeis.

Tilbake