En Bedre Middag 32
4. mars 2009

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl

 

 

 

 

 

 

Råstoff til forrett: Levende sjøkreps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krepsen klargjøres for steking på langpanne

 

Stekt

Forrett 1

Sjøkreps: Finhakket hvitløk, bladpersille og chili i smør før 5-10 minutter i ovn under grillen.

Forrett 2

Emu liver paté, servert med chili-biter og små ristet loffskive

Hovedrett

Torskefilet stekt i ovn. Rødbeter kokt i en time i usaltet vann, saus av smør putret en halvtime til nøttebrunt med jevnlig skumming, 1/2 dl soyasaus tilsatt sjalottløk, chili og bladpersille oppi rett før servering. Servert med selskapspoteter.

 

Detalj av torsken

Dessert

Vaniljeis laget med vaniljestang, sukker, melk, egg, og ørlite maisenna

Tilbake