En Bedre Middag 58 (Thorskog Slott, 463 93 Västerlanda, Sverige)
1. juni 2018

Tekst og foto: Sverre J. Dahl

 

Nydelig pyntet bord i vinkjelleren

 Forrett
Tartar på skånebiff med emulsjon på svart hvitløk, lagesildrogn, kremet eggeplomme, syltet løk og sjøkorall samt potetchips og krasse (nasturtium - en slags karse)

Vin: 2016 Borgogno, Langhe Rosso, Piemonte, Italia

 

 Hovedrett
Smørstekt havabbor med sjampanjesaus, kaviar, og krokett smaksatt med Svecia Grand Reserva 24 måneder samt «dillrimmad» agurk, eple og pepperrot

 

Vin: 2016 De Wetshof Limestone Hill Chardonnay Robertson, Sydafrika

 

 Dessert
Syltet rabarbra og syret bavaroise smaksatt med svartvinbærsblader, rabarbratapioka (sagogryn), jordbærsorbet, rabarbrasirup, sjokoladechips, rødbetmarengs og svartpepper

 

Vin: 2016 Tschida Angerhof Auslese Burgenland Østerike

Slottet ved ankomst

 

Middag neste dag på Restaurant Gisseløre i Kalundborg

 

 Hovedrett

 

 Dessert

 

Da bodde vi i bakgården på Zleep Hotel i Kalundborg

Tilbake