En Bedre Middag 61 (Hos Sverre)
19. september 2018

Tekst og foto: Sverre J. Dahl

Forrett, Rømme smaksatt med pepperrot, rødbete, purre, sjalottløk og rakfisk

Hovedrett – Rådyr, smørstekt kantarell, kremet saus, ovnsbakte grønnsaker, på potetmos

Ovnsstekte grønnsaker før ovnen; Gulrot, rødbet (forkokt og skylt i vann for å bli kvitt fargen), søtpotet, persillerot, selleri og pastinakk, olje, salt og pepper, litt sitronsaft, 200 grader i ca. 40 minutter

 

Dessert – Eple på butterdeigbunn (se TARTIN DE POMMES A LA LES DEUX MAGAUX)

 

 

  

Oppsummert

 

Rakfisk tilberedt på denne måten er faktisk spiselig. Ryggen på selvskutte rådyr er svært mør og smakfull og gravenstein, kanel, rosiner og sukker med is til er aldri feil.

Tilbake