En Bedre Middag 72 (Høysand, Skjeberg)
3. november 2021

Foto/tekst: Sverre J. Dahl

Lunsj: Gravlaks md sennepssaus og dillstuede poteter. Vin Dopff & Irion Gewurztraminer, 2018, Vinmonopolet.

Forrett: Kamskjell med saus av løk, hvitløk, smør og soyasaus. Vin: La Désirée, Chardonnay, 2020, Systembolaget

Hovedrett: Fra www.matprat.no: Paella med kylling og reker. Viner: Niepoort Fabelaktig Douro 2020, Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2020 og Laroche Chablis, 2018.

Dessert: Crêpes Suzette. Fra Gyldendals store kokebok.

Det blir stemning når desserten brenner ….

 

Oppsummert: Til gravlaksen med sennepssaus har diverse viner vært forsøkt tidligere uten hell. Fasit inntil nå var Øl og dram. Men Gewurztraminer gjorde virkelig susen.

Saus til kamskjell skal man gjøre bedre enn her. Mindre varme.

Paella er sosialt å snekre sammen. Det er mye kutting. Paella finnes sikkert i like mange varianter som det er spanske kvinner. Denne var relativt enkel å lage og smakfull. Litt uenighet om hvilken vin som passet best, men Alvarhino’en var for veik. Chorizo-pølse har mye smak…

Pannekaker som brenner er alltid stas. Og med nok smør og sukker blir det riktig så godt.

Tilbake