Epleskiver med blåskimmelost
Foto: Sverre J. Dahl
Etter Olav i Bergen

 

Antall porsjoner: en til to skiver pr person

 

 

Ingredienser

 

Epleskiver

Blåskimmelost (Eller Chevre eller annen smakfull ost)

Smør

Brunt sukker

 

 

 

 

Fremgangsmåte

Skjær ca. 5 mm tykke skiver av eplene. Ta ut kjernene, og legg skivene på bakepapir på en stekeplate. Legg på en generøs klump ost på hver skive, en liten klump smør og dryss på brunt sukker. Stekes midt i ovnen på ca. 200 grader til eplene er halvmøre, ca. 10 minutter.

 

Vin

Serveres gjerne med et glass god vin til. Vi hadde en hvit tysk Kruger-Rumpf Quarzit Riesling og det gikk OK. Men vi har også hatt en rød, italiensk Barbera d’Alba til. Det gikk også bra.

 

Tilbake