FÅREKOTELETTER A L’ITALIENNE

Fra Karin og Birger

6 porsjoner:

Ingredienser

12 lammekoteletter

½ kg løk

100 gr smør

2 dl hvit saus

2 eggeplommer

salt

pepper

kavring

100 gr revet ost (Jarlsberg el.l.)

125 gr spagetti

2 dl tomatpure

 

Fremgangsmåte

Kotelettene krydrer og stekes 8 minutter i varm panne i litt smør, avkjøles.

Løken renses, skjæres i skiver og småtrekker i 60 gr smør inntil det begynner å bli brunt. Den hvite susen røres i og det hele kokes til løkene er helt møre. Så presses massen gjennom en sil (Kan droppes hvis det røres godt).

Pureen settes over varmen igjen, tilsettes salt og pepper og 40 gr. kaldt smør. Tas av varmen og eggeplommene røres inn.

 

Det smøres et tykt lag løkpure på kotelettene, så et lag revet ost og på toppen støtt kavring.

Koteletten legges ved siden av hverandre i en smurt panne, dryppes med smeltes smør og steks lys gulbrune i varm ovn.

 

Spagettien kokes som anvist på pakken, vannet helles fra og spagettien tas tilbake i kjelen sammen med tomatpureen og en skje smør, salt og pepper.

 

Kan serveres med spagettien midt på et fat med kotelettene rundt omkring.

 

Server gjerne brød tid og Chianti. Brolio.

 

 

 

 

 

Bilde av opprinnelig oppskrift

 

 

 

 

Tilbake