GRILLET FOIE GRAS

(Etter Centra Mat)

4 porsjoner:

4 skiver gåselever eller andelever à 70 - 80 g
250 g ruccula salat
1 modnet mango

Vinaigrette:

2 ss sherryeddik
4 ss extra virgin olivenolje
1 finhakket hvitløksfedd
2 ts hattet sjalott løk
Maldon salt
sort og hvit pepper
finkuttet gressløk

Vask rucculasalaten i kaldt vann og tørk den på et klede.
Skrell mangoen og skjær den i lange båter.
Stek gåseleverskivene i en meget varm grillpanne i ca. 20 sekunder på hver side. Legg dem over på et klede.
Legg mangoen i pannen og tilsett litt sherryeddik og litt sukker. La den stå til mangoen er varm.
Vend rucculasalaten med vinaigretten og anrett den midt på tallerkenen og legg den varme gåseleven oppå. Legg mangoen ved siden av.
Dryss litt Maldon salt og nykvernet sort pepper over.

Rødvin til.

Tilbake