HELSTEKT INDREFILET AV SVIN MED FRUKT OG FRUKTSAUS

 

Inspirert fra www.matprat.no

Tekst: Sverre J. Dahl

Foto: Sverre J. Dahl

4 porsjoner

Ingredienser

 

700 g indrefilet av svin

½ ts salt

¼ ts pepper

2 ss smør til steking

 

Appelsinsaus

3 sjalottløk

1 rød løk

1 gul løk

2 gulrøtter

6 dl appelsinjuice

2 ss sukker

2 ss balsamico-eddik

4 ts smør

 

Stekt frukt

1 mandarin i båter

1 eple

1 neve steinfrie druer

1 appelsin i båter

2 ss smør til steking

 

 

 

Fremgangsmåte

 

Gni fileten inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider. Ta fileten opp av panna og legg den over i et ildfast fat.

 

Bruk steketermometer og sett fileten i forvarmet ovn på 150°C i ca. 30 minutter hvis du vil ha rosa kjerne (70°C), i ca. 45 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt (76°C). La filetene hvile i minst 5 minutter før de skjæres i skiver.

 

Skrell løkene og gulrøttene, ha dem i kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik. La det koke i ca. 1/2 time. Ta ut grønnsakene og legg dem sammen med kjøttet i ovnen for å holde dem varme. Kok sausen videre til den får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt.

 

Hurtigstekt frukt klargjøres og stekes på høy varme i smør de fem minuttene kjøttet hviler. Stekte potetbåter smaker godt til. Anrettes med grønnsaker og frukt i bunn, kjøtt på toppen. Dryss litt persille på før servering hvis du har.

 

Vi prøvde med en hvit Chardonnay til og det funka…

 

 

Stekte potetbåter krydret med Provence krydder

 

 

Stekt frukt, svidd 5 minutter i smør

 

Tilbake