GOURMETFISK

ã 1993 Sverre J. Dahl
(Etter Karin Dahl)

Foto: Finn Raaholt.

Klikk på bildet for større utgave

En stor pakke frossen fisk (torsk, sei, rødspette, kolje el.l.)
salt
hvit pepper
smør
1 tube eller pakke Kavli rekeost
1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl tørr vermut, hvitvin eller vann
200 g frisk champinion (eller godt avrent hermetisk)
1 liten rød paprika
1 liten grønn paprika
1 pk frosne / friske reker

Gni fisken med salt og hvit pepper, og legg halvparten i godt smurt fat. Legg over osten og legg på resten av fisken. Hell i kremfløte og vin og la formen stå i ovnen i 20 minutter (200 grader C).

Øs fisken med kraften et par ganger. Imens freses champinionskiver og oppskåret paprika ganske lett i smør i panne. Ha i rekene. Like før servering helles dette velsmakende freset over fisken i formen. Salatbolle og dillstrødde poteter og baguette til.

En tørr nøytral hvitvin f. eks. Kressmann Monopole (Bordeaux).

Tilbake