GRESK SALAT

Tekst og foto: Sverre J. Dahl

Tid: 15 min, 4 porsjoner, enkelt

 

Ingredienser

 

3 tomater

1 slangeagurk

1 rødløk

200 gr fetaost

25 sorte oliven

tørket oregano

1 dl olivenolje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilberedning

Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i halve ringer. Skjær osten i litt mindre enn 1 cm terninger, dryss på oliven, olje og oregano.
Bland sammen alle ingrediensene og dryss litt oregano på til slutt.


 

TIPS

Sort oliven er ikke sort oliven. Ikke la deg lure til å kjøpe de du får på glass i saltalake. Forskjellen sammenlignet med Kalamata oliven i olje er formidabel.

Fetaosten bør også være som på bildet, pakket i plast i Hellas og ikke nedlagt i olje i Danmark...

 

Kan spise alene eller samme med grillet kjøtt, til kleftikon eller til moussaka.

 

Tilbake