POTETMOS MED GULROT OG APPELSIN

Dette er en mild - men smakfull potetmos som passer for alle, selv de minste. Et enkelt og raskt alternativ til kokte poteter.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt

4 porsjoner:

Ingredienser

400 g potet
400 g gulrot
3 dl appelsinjuice
strimlet skall av en halv appelsin
1,5 dl melk
1 ss smør
salt og pepper etter smak

Beskrivelse: Beskrivelse: Potetmos med gulrot og appelsin

Fremgangsmåte

Skrell poteter og gulrøtter og del dem i mindre biter. Hell på vann og appelsinjuice til grønnsakene er dekket. Tilsett appelsinskall. Kok potet- og gulrotbitene møre.

Sil fra væsken og fjern skallet.

Varm opp melken og mos sammen med potet- og gulrotbitene til mos. Ha i smør og smak til med salt og pepper.

 

 

 

 

 

 

Beskrivelse: Beskrivelse: C:\Users\bjuk\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\DSC_1479.jpg Beskrivelse: Beskrivelse: E:\Sverre\Bildearkiv\mat\KahyttenVinterferie2012\DSC_1467.JPG

TIPS

Gulrot - en toårig vekst i skjermplantefamilien - kommer opprinnelig fra Midt-Østen og Sentral-Asia, hvor den har vært dyrket i minst 2000 år.

Poteten stammer fra Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i flere tusen år. De spanske erobrerne brakte poteten til Europa på 1500-tallet, men først på 1700-tallet ble poteten anerkjent i det europeiske kjøkken

 

Tilbake