GULROTSUPPE

 

Tekst: Sverre J. Dahl

Foto: Finn Raaholt

4 porsjoner

Ingredienser

8 gulrøtter
1 halvstor løk
2 fedd hvitløk
1 liten chili
1 bit ingefær (ca. 2 x 2 cm)
1,2 liter vann
1 1/2 buljongterning
Litt spisskummin
Litt gurkemeie
Salt og pepper etter behov
1 beger crème fraiche
Frisk koriander (raust)

Fremgangsmåte

 

Hakk løk, chili, hvitløk og gulrøtter og fres i stekepanne med smør til det blir gyllent. Ha over i stor kjele.

Ha vann, buljong og finhakket ingefær i kjelen og la putre og koke til gulrøttene er møre. Kjør i blender til fin mos.

 

Smak til med gurkemeie, spisskummin, salt og pepper.

Ha i crème fraiche og finhakket koriander rett før servering og varm opp, men ikke kok.

 

Spar litt crème fraiche og koriander til pynt ved servering.

 

Vi prøvde uten ingefær (hadde ikke) og med en cava champagne. Champagne var åpenbart ikke riktig, en hvit sicilianer var noe bedre, men det er så pass smak i suppen at det nok var en tørr sherry vi skulle hatt.

 

Tilbake