Laks med sennep, honning og nøtter
Foto: Sverre J. Dahl

 

Antall porsjoner: 2

 

Ingredienser

 

400 g laksefilet

2 ss honning

2 ss sennep

1 dl hasselnøtter

2 ss rømme

 

 

 

1 halv brokkoli

100 g smør

1 sjalottløk

salt og pepper

persille

 

Fremgangsmåte

 

FISK

Legg de skinnfrie laksefiletene i en liten ildfast form. Ha på salt og pepper. Bland sennep og honning og smør det på laksen. Hakk nøttene og strø dem over. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.

 

BROKKOLIPURÉ

Del brokkolien opp i mindre biter. Kapp løken i mindre biter. Kokes i usaltet vann til brokkolien er mør, etter ca. 12 minutter. Mos grønnsakene med en stapper eller stavmikser. Tilsett smøret. Smak til med salt og pepper.

 

Server fisken med brokkolipuré, og rømme. Ha gjerne på litt frisk persille ved servering.

Eventuelt med kokte poteter eller ris til.

 

VIN

Serveres gjerne med et glass god hvitvin til. Sancerre gikk svært bra.

 

Tilbake