OVNSSTEKT KYLLING MED SPRØSTEKT OST OG FLØTESAUS MED CHILI

 

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl
Inspirert fra http://forum.lavkarbo.no/

4 porsjoner

Ingredienser

4       kyllingfileter (ca 650 g)

4-5 dl   revet ost (Blå Jarlsberg iblandet litt Parmesan for eksempel)

1      rødløk

5-6 sjampinjong (fersk eller en liten boks små hermetiske)

1     fedd hvitløk

1-2 rød chili (Det blir ganske sterkt. Et meget bra alternativ er 1-2 ss Hot Chili Saus)

2-3 dl fløte

2 ss smør

2 ss Maizena (hvis du synes sausen blir tynn)

salt og pepper

 

Fremgangsmåte

Stek kyllingfiletene lett på begge sider i smør og krydre med salt og pepper.


Legges i ildfast form i ovnen på ca 240 grader (over- og undervarme) i ca. 20 minutter. (Normalt er 15 minutter på 160 grader nok for å gjennomsteke kyllingfileter, men på lavkarbo ble det foreslått 240/20)

Etter ca. 20 min. helles med revet ost over filetene og det stekes til osten er sprø. Det går fort med noen minutter grill på full gass også, men følg med så det ikke blir brent.

Fløtesausen lages slik:
Rødløk, sjampinjong, hvitløk rød chili finhakkes og stekes i smør i 5-10 minutter på middels varme. Det skal stekes, ikke bare varmes, da blir sausen bedre.
Krydre med salt og pepper og hell over fløten.
Tynn eventuelt sausen med litt vann eller gjør den tykkere med Maizena. Sausen kan godt putre på svak varme mens filetene stekes så grønnsakene blir møre.

Serveres med kokt blomkål og brokkoli eller en salat.

 

Man kan også ha en eller annen variant av pasta til.

 

 

 

 

Her servert med Tagliatelle og salat

 

Ferdig hakket rødløk, chili, sopp og hvitløk

 

Tilsatt kremfløte blir det en utrolig saus

 

Her hygger kyllingfiletene seg under osten i ovnen

 

Tilbake