KYLLINGFILET MED APPELSIN OG ESTRAGON
(3-4 porsjoner)

6-8 kyllingfileter
2 ts salt
3/4 ts hvit pepper
1 ss hakket frisk estragon eller 1 ts tørket estragon

Appelsinsaus:
1 stor løk
1 ss smør
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 1/2 dl appelsinjus med fruktkjøtt
1/2 ss maisenna
1 ss hakket frisk estragon

Osterösti:
8-10 poteter
3 dl revet ost
1 1/4 ts salt
3/4 ts hvit pepper

Appelsin- og løksalat:
2 appelsiner
1/2 issalat
1 finhakket løk

Dryss salt, pepper og estragon på filetene. Stek dem 3-4 minutter på hver side i middels varm panne. Skjær opp filetene på skrå til tykke skiver og anrett dem på fat eller tallerken. Pynt med små kvister av frisk estragon. Server med appelsin- og løksalat, appelsinsaus og osterösti.

Finhakk løken og surr den i smør i en panne til den blir blank. Hell på buljong og appelsinjus og la det koke noen minutter. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og smak til med salt og estragon. Sil sausen før servering.

Skrell potetene og grovriv dem på et rivjern eller i en matprosessor. Bland godt inn revet ost, salt og pepper. Form massen til kaker. Varm olje i en panne og stek potetene brune på begge sider. Pass på at de blir gjennomstekt.

Skjær skallet av appelsinene, og skjær ut appelsinbåter uten skinn. Finsnitt issalaten og skjær løken i fine ringer.

 

KYLLINGFILET MED APPELSINSAUS
(12 personer)

24 ferske kyllingfileter
smør eller olje til steking
salt og hvit pepper
1 potte frisk estragon
eller 4 ts tørket

På selskapsdagen drysser du på salt og pepper, legger kyllingfiletene i en langpanne og steker dem i stekovn ved 180 °C
i 12 minutter. Kyllingfiletene kan gjerne serveres litt avkjølte (lune).

 

KYLLINGFILET MED FERSKEN- OG ESTRAGONSAUS
Kyllingfilet og kylling mexicane
(4 personer)

6-8 kyllingfileter

Fersken- og estragonsaus:
1 boks hermetiske ferskner
3 dl tørr hvitvin
2 strimler sitronskall
1 ss frisk estragon eller 1/2 ts tørket
1 1/2 dl crème fraîche
ca. 1 1/2 dl hønsebuljong
salt, pepper

Tilbehør: Ris, salat, fersken

Grovhakk ferskenene og bland dem med vin, sitronskall og estragon. Kok opp og la sausen trekke ca. 10 minutter. Avkjøl sausen noe. Kjør sausen i matprosessor til en glatt masse. Kok opp på nytt, visp inn crème fraîche og spe med hønsebuljong til sausen får passe fylde. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt estragon.

Stek kyllingfiletene i smør i middels varm panne ca. 4 minutter på hver side. Dryss over salt og pepper. La filetene hvile ca. 5 minutter før de skjæres opp. Anrett på vame tallerkener med saus, salat, fersken og ris.

 

KYLLINGFILETER I SMAKFULL FLØTESAUS

4 kyllingfileter
1-2 dl paprikaterninger i assorterte farger

Smakfull fløtesaus:
1 dl vann
1/2 terning hønsebuljong
2 dl kremfløte
1 ts sennep
2 ss soyasaus
2 ts maisenna

Stek kyllingfiletene i 3 minutter på hver side. Ta dem opp og dekk dem til for å holde dem varme. Rør ut buljong i vann. Ha i fløte og smak til med sennep og soyasaus. Jevn eventuelt sausen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Server med mikrobakte poteter.

Mikrobakte poteter:
Vask potetene godt. Stikk litt rundt poteten med en spiss kniv. Bak potetene i mikrobølgeovnen på full effekt i 6-8 minutter. Tiden varierer med potetens størrelse og styrken på mikrobølgeovnen. Skal du bake to poteter må du beregne litt lenger tid.

 

Tilbake