MAKEDONISK LAMMELÅR
(ca. 6 porsjoner – Basert på oppskrift fra Gyldendals store kokebok)

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildet for større utgave)

3-4 hvitløksbåter
1 lammelår, ca. 2 kg
1 løk, finhakket
4 ss kryddergrønt (persille, sitronmelisse, oregano, basilikum og ørlite rosmarin)
1 strøken ts skarp sennep
2 ts salt
1 sardell- eller ansjosfilet, moset
3 ss olivenolje
1 glass rødvin

Steketemperatur: 230 grader C
Steketid: ca. 90 minutter (bruk steketermometer)

.


          Detalj

Skrell hvitløken og skjær båtene i tynne strimler. Skjær små snitt under skinnet på låret med en meget skarp, spiss kniv. Stikk en hvitløkstrimmel godt inn i hvert snitt. Fordel hvitløksstrimlene jevnt over hele låret.
Lag en blanding av løk, kryddergrønt, sennep, salt, ansjos og olje og gni låret med blandingen.
Varm stekeovnen, legg lammelåret med bensiden ned i langpannen og hell over et glass rødvin.
Drypp steken av og til under stekingen. Damper sjyen for mye inn kan vi spe med litt kraft eller vann.

Serveres med Fløtegratinerte poteter og en myk rødvin.

Tilbake