LASAGNE

Tekst og Foto: Finn Raaholt (klikk på bildet for større utgave)

4 porsjoner

12 pastaplater
4-5 dl revet ost (Gjerne Port Salut eller Ridderost)

Kjøttsaus
500 gr kjøttdeig
2 løk
1 boks hermetiske tomater med basilikum
1-5 fedd finhakket hvitløk etter smak
2 ss tomatpuré
salt, pepper, basilikum

Bechamelsaus
3 ss smør
2 ss hvetemel
3-4 dl melk eller helst fløte
salt, pepper, revet muskat

Løken stekes i olje i halve ringer i panne. Deretter brunes kjøttdeigen. Tilsett løken, tomatene, hvitløk, tomatpuré, salt og pepper og basilikum. Putre i 20 minutter med lokk.

Mens kjøttet putrer lages bechamelsausen. Smelt smør, tilsett hvetemel og bland inn melken/fløten. Smak til med salt, pepper og muskat.

Smør en ildfast form, med margarin. Legg lagvis kjøttsaus, pastaplater, og bechamelsaus. Fortsett til alt er brukt opp. Det er viktig at pastaplatene er godt dekket med enten kjøttsaus eller bechamelsaus.

Stekes på 200-225 grader i 12-15 minutter midt i ovnen.

Serveres med nystekte Ciabatta og frisk grønn salat eller en tomat og løksalat.

Tilbake