MARSIPANLASAGNE MED KLEMENTINER

 

Tekst: Sverre J. Dahl

Foto: Sverre J. Dahl og Finn Raaholt
Fra Lars Barmen i A-magasinet

 

4 porsjoner

Ingredienser

4        klementiner

150 g marsipan

2        appelsiner eller 2 dl          appelsinjuice

2 ss    sukker

1 ts    anis frø

2 dl     kremfløte

 

Fremgangsmåte

Skrell klementinene og skjær dem i 0,5 cm tykke skiver. Kjevle ut marsipanen til tynne plater på 5 x 5 cm og 2 mm tykkelse.

 

Press appelsinene og ha saften (eller appelsinjuicen) i en kjele med sukker og anis. Kok sausen til en tredjedel av juicen gjenstår og avkjøl. Pisk fløten til krem.

 

Legg klementinskiver og marsipanplater lagvis. Brenn eventuelt av toppen med en skibrenner. Server med krem rundt og drypp appelsinsaus på kremen.

 

 

Tilbake