Minestrone Toscanotoskansk grønnsakssuppe

(Fra Ellen og Storaas mathus – www.storaas.no)

Til 6 personer

 

Ingredienser

1 boks hvite bønner, ”smørbønner”, alternativt tomatbønner på boks

1 stor gul løk

2-3 hvitløkfedd

2 gulrøtter

2 selleristenger

2 små zucchinier eller 1/2 stor squash

1 neve bladpersille

1 stykke purre

1 lite stykke gresskar (hvis det er i sesongen)

2 dl små grønne erter

200-300 g grønnkål (i sesongen)

250 g hodekål

4-5 plommetomater

1-2 ss tomatpuré (italiensk konsentrert type fra tube)

ca. 2 dl olivenolje

ca. 2 liter god kraft

4-5 bunter tørkede pastabånd eller 2 dl smårør

reven parmesan

salt og nykvernet pepper

 

 

Fremgangsmåte

Skyll, rens og skrell alle grønnsakene og finhakk hvitløk, løk, selleristenger og gulrøtter (tynne skiver). La dette surre sammen med olivenolje i en sautepanne eller gryte.

 

Bland inn en håndfull finklippet bladpersille, eventuelt litt andre frisker krydde, og rør hele tiden i blandingen. Når oljen har trukket godt inn i grønnsakene og binder dem sammen, tilsett 1 liter kraft og la det hele koke opp. Tilsett tomatpuré.

 

Mens suppen koker deles de andre grønnsakene i skiver, biter og terninger. Ha dem i suppen, brekk buntene med pastabånd i småbiter over gryta. Ha i resten av kraften. La det hele småkoke i noen minutter til purren og squashen er halvkokt.

 

Ha i de hvite bønnene, eventuelt også grønne erter. Del plommetomatene i 4 og ha dem oppi den kokende suppen.

 

Når pastaen er passe kokt, er suppen ferdig. (noen vil ha pastaen tyggefast (al dente), andre vil ha den noe mykere, pass bare på at den ikke blir ”grøtet”). Smak til med nykvernet pepper og salt.

 

Hvis du ikke har god kraft, er det helt greit å bruke 2-3 suppeterninger. Knorrs kjøttsuppe kommer nærmest italiensk kjøttkraftsmak.

 

Serveres med reven parmesan, olivenolje og brød.