SIGURDS MORSDAGSKAKE
Bringebær ostekake med yoghurt og kesam

Tekst: Sigurd og Kirsti
Foto: Sverre J. Dahl

Tid: 15 min, 4 porsjoner, enkelt

Ingredienser

 

Bunn
200 g Kornmokjeks
100 g lettkokte, små havregryn
100 g smør
50 g sukker

Fyll
2 dl kremfløte
2 dl yoghurt naturell
400 g kremost naturell
3 dl kesam mager
150 g melis
2 ts vaniljesukker
3 dl frosne bringebær (jordbær eller andre bær kan også brukes)
2 ss sukker
12 plater gelatin


Tilberedning

Bunn

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smelt smør og kjør kornmokjeks til pulver i foodprocessor. Ha i havregryn, sukker og smør. Ha dette over i en ringform med bakepapir i bunn og trykk kjeksmassen godt utover. Stek i ovn i ca. 10 minutter. Avkjøl.

 

Fyll

Rør bærene med sukker til en puré. Dersom du ønsker, kan du sile puréen for å fjerne steinene, men du behøver ikke.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, når den har gummikonsistens presser du ut vannet og løser den opp i en liten kjele med 2 ss av bringebærpuréen.

Kjør kremost, kesam og yoghurt naturell i en foodprocessor så du får en jevn masse. Ha i melis, vaniljesukker og bringebærpuré. Så har du i gelatinblandingen.
Pisk kremfløten til en løs krem.


Vend kremfløten inn i ostemassen. Hell dette over den avkjølte kakebunnen og sett kaldt så den stivner. Pynt kaken med friske bær.

 

 

TIPS

 

Bruk bringebær eller jordbær og ikke blåbær. Da smaker ikke kaken stort.

 

Bunnen kan egentlig byttes ut med en hvilken som helst annet bunn, med nøtter, kjeks eller det man måtte ønske.

 

 

Tilbake