BLÅSKJELL MED ØL

(Fra www.godfisk.no)

Foto: Finn Raaholt og Godfisk

4 porsjoner

2 kg blåskjell
1 dl vann
1 liten finhakket løk
1 gren finhakket stangselleri
2,5 dl mørkt øl, f. eks. bokkøl
2 ss smør
1 krydderbukett (laurbærblad, persille og timian)
salt og pepper

  

 

Skyll blåskjellene i kaldt vann og kontroller at alle skjellene er lukket. Åpne skjell er døde og skal kastes. Legg blåskjellene i en stor kjele, sammen med løk, selleri og vann. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter. Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Ha ølet i kjelen sammen med krydderbuketten. Kok opp og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i kraften litt om gangen. Smak til med salt og pepper og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Tilberedningstid: ca. 15 minutter

 

Vin: Tariquet

Tilbake