ORIENTALSK GRYTE

2 porsjoner

200 g svinekjøtt i strimler

1 rødløk

3 vårløk

2 ss mel

1 ts hakket frisk ingefær

1/2 ts kardemomme

1 ts karri

1 ts pepper

3 dl kraft (kan lages av vann + 1 buljongterning)

1 ss soyasaus

1 dl créme fraiche

smør til steking

 


Løk og rødløk kuttes og has i en gryte med smør på sterk varme. La det surre noen minutter. Vend kjøttet i en blanding av mel og krydder og brun det så i en panne. Ha kjøttet over i gryten og kok ut pannen med kraft.

Hell kraften over i gryten og la det hele småkoke til kjøttet er mørt (ca. 40 minutter) Om det trenges, ha i litt mer vann.

Til slutt vendes créme fraiche i. Tilsett eventuelt litt sukkerkulør dersom retten blir for lys.

Smak til med salt og pepper.

 

Serveres med ris eller pasta.

 

Tilbake