KYLLING SOM I PROVENCE
(4 porsjoner)

Tekst og foto: Sverre J. Dahl
(Klikk på bildet for større utgave)

4 porsjoner

 

4-6 kyllingfileter
1 stor løk
2 båter hvitløk
2-3 tomater (evt. 1 boks hakkede tomater)
150 g sjampinjong (1 liten boks hermetiske)
2 stilker persille
1 knust laurbærblad
2-3 stilker timian
1 ss olivenolje
1 ss smør
ca. 1 dl vann
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss hakket persille
100 g svarte, steinfrie olivener

Rens og hakk løk og hvitløk. Flå tomatene: Skjær kryss i toppen av tomatene og ring rundt midten. Dypp dem noen sekunder i kokende vann, legg dem raskt over i kaldt vann og trekk skinnet av. Del tomatene og skjær ut frøene. Skjær tomatene i terninger. Del soppene. Brun kyllingfiletene i olje. Ta filetene ut av stekepannen. Tilsett smøret i pannen og fres løk, hvitløk, tomater, sopp, persille, laurbærblad og timian i 2-3 minutter til løken blir blank. Legg kyllingfiletene tilbake, hell på vann og dryss over salt og pepper. Legg lokk på stekepannen og la filetene surre på svak varme til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter. Dryss over hakket persille og oliven like før servering. Server kyllingen med kokte poteter og aspargesbønner.

Drikkeforslag: Enkel rød italiensk

Tilbake