Ragù a’la Claudio

Tekst: Sverre J. Dahl og Claudio Abbate

Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildet for større utgave)

 

Ingredienser

 

300 g karbonadedeig

300 g svinepølse
(uten skinn slik at de to kjøttslagene kan blandes - det kan godt hende at dette er lettere med medisterfarse av svinekjøtt. Hvis du bruker pølser, reduser til det halve.)

2 x 250 g bokser tomatsaus
(eller krossade tomater)

1 gulrot (mellomstor)

2 “blader” stangselleri

2 hvitløksbåter

1 løk (mellomstor)

sort pepper
salt
rødvin *
laurbærblad
olivenolje *

 

Pasta


* Må være italiensk i følge Claudio. Han foretrekker Dolcetto or Barbera vin. Vi hadde en Chianti Classico ved første test og det ble bra.

 

Råvarene

 

Kappede grønnsaker

 

Fremgangsmåte

 

Kapp opp gulrot, selleri, løk og hvitløk

Ha olje i en gryte. Putt grønnsakene i gryten når oljen er varm. La dem steke en stund, men ikke brenn dem. Skru med varmen.

Ha i kjøttet og brun det lett.

Tilsett et stort glass rødvin og tomatsausen sammen med et halvt glass vann.

 

Salte og pepre etter smak.

 

Smak, og når det er ferdigkokt, etter kanskje 15 minutter, kan man tilsette et laurbærblad det siste minuttet. Rør om.

Pasta
Serveres med pasta
"Tortiglioni" Barilla eller "Ravioli" eller "Gnocchi".
Hvilket innhold det skal være i Raviolien, er valgfritt. Sopp?

 

Server med Parmesan, italiensk rødvin og Ciabatta. Buon appetito


Claudios opprinnelig melding er limt inn under.

Ferdig rett


 
Ingredients
- 300 grams of grinded veal
- 300 pork sausage (peeled of course, so you can adequately mix both meats)
-  2 x 250 grams tomato sauce cans
- carrots  - celery  - onion - garlic (at your taste: in general I use 2 gloves of garlic, one medium size onion, 1 medium size carrot - 1,5 leave of celery)
- black pepper
- salt
- red wine *
- laurel
- olive oil *

* needless to say that they must be Italian. For the wine, I prefer Dolcetto or Barbera.


Actions
Chop carrots - celery - onion - garlic

Put oil in a pot - when oil is hot pour the chopped vegetables in.

Let them fry for a while (but not burn them!) - The temperature of the fire can be lowered down.

Add the mixed meat - Let it become light brown.

Add a glass of wine (be generous, you still have the remaining part of the bottle for the pasta!)

Add the sauce with half glass of water.

Add salt and pepper to your taste.

Taste and when ready, one minute before turning off the gas, you may add a laurel leave.

Pasta
Now the pasta.
As I said, I prefer "Tortiglioni" Barilla or "Ravioli" or "Gnocchi" (but I suspect that it is not easy to find these, especially the last two types, in Norway. I'll try to bring you one box of Tortiglioni. Spaghetti n. 5 (not linguine, please) are also OK. The most important thing is that you do not over boil it (normally we take out the past 30 seconds before the cooking time indicated in the box but I'm not sure you like it so hard).

Add parmesan cheese and enjoy.

Claudio

 

spaghetthi