Reinsdyr Mørbrad

Tekst og foto: Sverre J. Dahl
Tilberedningstid: ca. 2 timer

Antall porsjoner: 2

 

 

Ingredienser
400 gr mørbrad av reinsdyr

Rapsolje eller annen nøytral olje

2 ss smør

Timian eller rosmarin, en kvast, fersk eller tørket

2 einebær, knuste

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

 

Servering:
Her servert på en pute av pastinakkpure, med smørstekt gulrot og pastinakkbiter 5x5x5mm, stekt sjampinjong, brasserte tomater og løk som ble stekt med kjøttet.

 

Tips:
Mørbrad er velegnet til langtidssteking.

 

Serveres gjerne med rotgrønnsaker, sopp og fløtesaus. Den søtlige viltsmaken egner deg også i lettere retter, gjerne med asiatiske smaker.

 

 

Fremgangsmåte

Kjøttet bør ha romtemperatur før steking. Krydre med salt og pepper.

 

Brun kjøttet raskt på begge sider i nøytral olje.

 

Skru ned til middels varme og tilsett smør, timian eller rosmarin, knuste einebær, og hvitløk.

 

Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.

Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over og stek videre i ovn ved 90°C i ca. 1,5-2 timer. Bruk steketermometer. Litt rosa inni – 65 grader, gjennomstekt – 72 grader.

 

La kjøttet hvile 10-15 min under folie når det er ferdig stekt.

 

 

 

 

 

 

Tilbake