RØDBETMOUSSE

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildene for større utgaver)
Fra den rutede kokeboken

4 porsjoner

 

 

Mousse

2 små rå rødbeter

2 dl kremfløte

1 egg

salt og pepper

 

Saus

½ dl innkokt kjøttkraft eller consommé på boks

200 g smør

salt og pepper

gressløk

 

Fremgangsmåte

Skrell rødbetene, skjær dem i skiver. Kok dem møre i fløten (Ca. 30 min?). Kjør alt til puré i hurtigmikser. Bland i egget. Tilsett salt og pepper. Fyll pureen i godt smurte porsjonsformer. Stek i vannbad i 45 minutter til en time på 225 grader.

Kok opp kraft til saus. Tilsett smør i små klatter under kraftig visping. Smak til med salt og pepper, bland i hakket gressløk.

Hvelv moussen på asjetter. Saus rundt.
Server nylaget som forrett.

Tilbake