BIFF MED SCAMPI
4 porsjoner

Ingredienser
4 tykke biffer á 180 g (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
1 ts salt
0.5 ts pepper
2 ss smør/margarin

12 rå scampi
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
2 ts hakket, fersk chilipepper
2 båt hvitløk
0.5 ts tandorikrydder
0.5 ts salt

1 bunt grønn asparges

2 poser sjysaus (alternativt saus laget på innkokt fond med stekefett og smak fra biffene)
1 eple
1 ts timian

Drikkeforslag
Refosco 2000. En frisk vin med gode bæraromaer.

Fremgangsmåte
Lag marinade av olivenolje, sitronsaft, hakket chilipepper, finhakket hvitløk, tandorikrydder og salt. Rens scampiene og hell over marinaden.

Krydre biffene og stek de på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek de videre til rosa kjøttsaft pipler fram. Ta biffene ut av pannen.

Tre scampiene på spidd og fres dem i marinaden i 2-­3 minutter. Stikk spiddet i biffen og hell over litt av marinaden. Server med asparges og sjysaus tilsatt eple og timian.

Tagliatelle til.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt

Tilbake