Lettvint sitronmousse og kandiserte sitronstrimler

4 porsjoner

Sitronmousse

Ingredienser

3 dl kremfløte

2 eggeplommer

1 dl sukker

1 ss vaniljesukker (strøken)

2-3 ss saft av sitron (avhenger av hvor surt det skal være. 3 er Ok)

Skall av sitron

 

Fremgangsmåte

Pisk krem av fløte og 0.5 dl sukker og vaniljesukker. Pisk eggeplommene og 0.5 dl sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i kremen sammen med saft av sitron. Pisk lett så alt blander seg godt. Ha i serveringsskåler og rasp litt sitron på (bare det gule, ikke det hvite - for det er bittert).

Danderes med bær om du vil. Kan serveres umiddelbart men kan også settes i kjøleskap none timer eller over natta.

Kandiserte sitronstrimler

Ingredienser

1 (økologisk) sitron

1 dl rørsukker

0,75 dl vann

 

Fremgangsmåte

Kok opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele. Skjær fine strimler av sitronskall med et juliennejern. Alternativt, bruk en potetskreller og skjær siden bitene i fine strimler med en kniv. Når sukkerblandingen koker og alt sukkeret er oppløst tilsettes sitronstrimlene.

La sitronstrimlene koke i et par minutter. Ta sitronstrimlene opp av gryten med en gaffel eller hulskje, og la dem dryppe av på en tallerken dekket med litt kjøkkenpapir.

Legg deretter de nesten tørre sitronstrimlene på en plate dekket med bakepapir, og la dem tørke i en forvarmet ovn på ca. 100 grader i 30-35 minutter.

Legg de ferdige sitronstrimlene i en skål eller på en tallerken så de er klare til pynt rett før servering.

Sitronsirupen i kjelen kjøles ned og helles på moussen rett før servering sammen med strimlene.