STEKT FISK I SJAMPINJONGSAUS

ã 1997 Sverre J. Dahl

Ingredienser:

Marinade:

100 g renskåret laksefilét

Olivenolje

250 g renskåret torskefilét

1 dæsj soyasaus

3 dl fersk sjampinjong

1 fedd hvitløk

1 liten boks hermetisk sjampinjong

salt

200 g (1 pk) Kavli's rekeost

litt hvit pepper

1,5 dl tørr hvitvin

sitronpepper

1 dl rømme

1,5 dl tørr hvitvin

1 dl kremfløte

(noen dryss oregano)

1 fedd hvitløk

(1 kvast persille)

1 klatt smør

(litt tørket dill)

(10 cm lett majones)

 

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Fisken tines, tørkes godt og legges i marinaden.

Etter en time tas fisken opp, og filétene skjæres i ca. 2 cm tykke skiver. Hver skive skjæres så nesten helt gjennom og fiskekjøttet bøyes fra hverandre i snittet slik at hver bit ser ut som en sommerfugl.

Litt olivenolje tas i en rustfri panne (sautépanne) sammen med 1 fedd hvitløk. Fisken stekes gylden ca. 5 min. på hver side ved svak varme. De siste minuttene av steketiden helles marinaden over fisken.

Imens has en smørklatt i en annen gryte og sjampinjongen brunes så vidt. Etter noen minutter tilsettes ost, hvitvin, fløte, rømme og eventuelt majones. Når fisken er ferdig stekt helles sausen over fisken, og det hele putrer under lokk på svak varme i ca. 5 minutter til.

Brød og en tørr smakfull hvitvin serveres til.

Tilbake