STEKT HVIT FISK

 

Tekst: Sverre J. Dahl

Foto: Sverre J. Dahl

4 porsjoner

Ingredienser

 

600 – 700 g hvit fisk (torsk, kveite el. l. her ble det brukt blåkveite)

 

4 skiver bacon

 

olje og smør til steking

 

en porsjon brune linser til hver

 

1 pose rødvinssaus

 

Hasselbackpoteter

 

Kokte sukkererter

 

Tomat, persille og løksalat

Fremgangsmåte

Skrell og skjær opp poteter, salt og pepre, ha på smør og sett i ovn i ca 45 minutter. Se oppskrift f. eks. i Gyldendal store.

Kok opp linser i usaltet vann i ca. 30 minutter. Lag rødvinsaus etter oppskrift på pakken.

Skjær opp bacon i biter og sprøstek i panne og sett tilside.

Lag tomatsalat med vinaigrettesaus hvis du har lyst på det til.

Stek fisken forsiktig i olje, skru med varmen og tilsett smør.

Skyll og kok sukkerertene i ca 2 minutter.

 

Serveres på varme tallerkener, med fisken på en haug av linser, sausen rundt og potet og sukkererter og salat rundt.

 

En mild rød Bourgogne til og du høre engelen synge…

 

Tilbake