STICKY DATE PUDDING with BUTTERSCOTCH SAUCE

From Jenny Cochran, 2008 (Typisk Australsk rett)
Klikk på bildet for større utgave

6-8 porsjoner

Ingredienser

3 dl dadler uten steiner, hakket i små biter
     (kan alternativt lages av tørkede aprikoser)
3 dl kokende vann
1 ts natron
1 ts bakepulver
60 gr smør, i terninger
2 dl brunt sukker
2 egg
2,5 dl hvetemel


Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Smør en dyp 20 cm rund kakeform og dekk bunnen med bakepapir.
Bland dadler, kokende vann, natron og bakepulver i en bolle. La stå i 5 minutter. Bland eller kjør foodprocessor på daddelblandingen med smør og brunt sukker til den er nesten glatt. (Hvis man bare blander ingrediensene vil daddel-bitene falle til bunns under stekingen, og det er kanskje OK?)
Tilsett eggene og melet og bland eller kjør prosessor til det er blandet. Hell i formen.
Stek i 45-50 minutter eller til kaken er gjennomstekt (dekk med folie hvis kaken blir for brun på toppen).
La kaken stå i 10 minutter før den helles ut av formen.
Serveres med butterscotch sauce.

BUTTERSCOTCH SAUCE

5 dl brunt sukker
2,5 dl krem
50 gr smør
1 ts vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp på svak varme til sukkeret har løst seg opp og smøret har smeltet.

Slik blir resultatet hvis kaken lages av aprikoser. Serveres da med vaniljeis.

 

Here are the notes I received from Jenny for the English speaking audience:

STICKY DATE PUDDING

Ingredients
1 1/4 cups of pitted dates, chopped
1 1/4 cups of boiling water
1 tsp baking soda
60 g butter, cubed
3/4 cup brown sugar
2 eggs
1 cup self-raising (SR) flour (2 tsp)

Procedure

1.        Preheat oven to 180 °C

2.        Grease a deep 20 cm round cake tin and lien the base with baking paper

3.        Combine dates, boiling water and soda in a bowl. Allow to stand for 5 minutes, then blend or process the dates mixture with the butter and brown sugar until almost smooth.

4.        Add the eggs and flour, blend or process until just combined. Pour into pan.

5.        Bake 45-50 minutes or until cooked through (cover with foil if too brown on top).

6.        Stand the pudding for 10 minutes before turning it out of the pan.

7.        Serve with butterscotch sauce.

BUTTERSCOTCH SAUCE

2 cups CSR Brown Sugar
1 cup cream
50g butter
1 teaspoon vanilla essence

Combine all ingredients in medium sized saucepan and stir over a low heat until the CSR Brown Sugar has dissolved and the butter melted.

http://www.girl.com.au/csr-sticky-date-pudding.htm

 

Tilbake