Sviskekrem à la Brimi
Fra www.oppskrift.no

Foto: Sverre J. Dahl
Tilberedningstid: 50 min
Porsjoner: 6

 

 

Ingredienser
150 g  svisker

0.5 l    vann

100 g  sukker

3 dl     kremfløte

 

 

 

Sviskene kan helt eller delvis erstattes av rosiner, aprikoser eller annet tørket frukt.

 

Fremgangsmåte

Kok opp vann og sukker, og legg i sviskene. La det småputre i rundt 30 minutter slik at du får løst sviskene ordentlig godt opp. 

 

Løft sviskene ut av kokelaken, og kjør dem i en foodprosessor til en glatt og fin pure. Spe med litt av kokelaken underveis. 

 

Pisk kremfløte til krem og vend den inn i sviskepureen, litt etter litt. Det skal i utgangspunktet være like deler sviskepure og krem, men rør inn krem til du synes det smaker godt. Juster med litt kokelake for å få kremen litt søtere og smidigere. 

 

Hell også litt kokelake på toppen av hvert porsjonsglass. Denne desserten kan serveres nylaget, eller stå til dagen etter. 

 

Tilbake