HVITVINSDAMPET TORSK MED TOSCANSK TOMATKOMPOTT
(Fra www.centra.no)

Foto: Finn Raaholt

Antall porsjoner: 2
Oppdatert 2013-09-10

 

250 g torskefilet
grovt salt
nykvernet pepper
1 dl hvitvin

 

Tomatkompott
3 ss olivenolje
1 liten finhakket løk
1 båt finhakket hvitløk
2 strimlede gulrøtter
ca 250 g flådde/hakkede tomater
2 ss finhakket persille
1 finhakket sort oliven
hvitvin fra fisken

Pynt
persille

Her med rød ris


 Klikkbart bilde

Her med pasta

 

Tilbehør
lune panini, kokt ris eller kokt pasta

 

Fremgangsmåte

Skjær torskefiletene i lange, tynne skiver. Krydre med salt og pepper. Hell hvitvin i en gryte, gi den et oppkok og legg fisken i. La den dampe lett i 3 - 4 minutter. Ta fisken opp og hold den varm.

Tomatkompotten lages slik: Surr grønnsakene lett i oljen. Tilsett tomatene og la blandingen surre i 10 minutter. Smak den til med hvitvin fra fisken, hakket persille og oliven, salt og pepper. La den surre igjen i 4 minutter.

 

Serveres porsjonert på varme tallerkener. Lag en bunn av tomatkompott. Legg fisken oppå. Pynt med persilleblader og server resten av vinen til, eller kanskje heller en lett rød italiener?

Tomatkompotten egner seg også som en ren pastasaus, alene. Både med og uten fisk.

Tilberedningstid: 20 - 25 minutter

Tilbake