TUNFISK

(Etter Tone og Dag Thomassen)

Foto: Finn Raaholt

 

tunfisk

hvitløk

ingefær

basilikum

Maldonsalt
chili

limejuice

olivenolje

sesamfrø eller pinjekjerner

 

Fremgangsmåte

Lag en marinade av hvitløk, ingefær og basilikum som støtes i morteren sammen med Maldonsalt, ikke støt det for fint.

Tilsett chili, limejuice og olivenolje, og legg tunfisken i marinaden.

 

Stek tunfisken på høy varme i litt olje, pass på å få med alle godsakene som ”krydder” på tunfisken.

NB Fisken skal steke kun noen få minutter på hver side, mye mindre enn man tror. Den skal være veldig rød i midten, ellers blir det tørt!

 

Hell over resten av marinaden helt til slutt, slik at den blir varm og blir en varm dressing over fisken. Dryss over med sesamfrø eller pinjekjerner.

 

Veldig godt å servere på en seng av ruccola med kokte mandelpoteter til, evt. kokte poteter med salsa verde.

 

Alternativt - som på bildet - med fersk asparges med saus av Dijon-sennep og søt Balsamico-eddik, på en seng av Tagliatelle med Ruccola og tomater.

 

Lett rødvin eller chablis

 

Tilbake