FRUKT OG BÆRUMSKAKEN
Tekst, idé og foto: Sverre J. Dahl, 2002 (Klikk på bildene for større utgave) (Rev. 2015/2020)

1 kakebunn
1 kurv jordbær
1 liten kurv bringebær
1/2 kurv blåbær
1/2 liter kremfløte
sukker

image001

image002

Kjøp ferdig kakebunn eller bak sukkerbrød etter vanlig oppskrift.

Kakebunnen deles horisontalt i tre med en brødkniv med langt blad. Plukk ut de 10-15 peneste jordbærene og legg dem til side. Plukk også ut de peneste bringebærene, mange nok til å dekke nesten hele toppen av kaken. Rør resten av bringebærene og jordbærene med et par spiseskjeer sukker og legg halve fruktmassen i det nederste mellomrommet mellom kakebunndelene, og dekk med krem. Legg den midterste kakebunndelen på og gjenta med resten av fruktmassen og mer krem. Legg på den siste delen av kakebunnen, og smør på et tynt lag krem på toppen. Bruk en kremsprøyte til å legge et pent lag krem på den vertikale delen av kaken.

Legg blåbærene i et kors ca. 2-3 cm bredt, og legg bringebærene utover resten av toppen av kaken, men med ca. 1 cm avstand til blåbærene. Sprøyt en tynn stripe krem mellom bringebærene og blåbærene. Del jordbærene i to og legg dem rundt på siden av kaken med snittflaten inn.

Det er kombinasjonen av bær som gjør susen her, særlig blåbærene er viktige.

Har man danske venner på besøk, kan man utelate blåbærene på toppen og vips har man dansk flagg som på bildet til høyre. Eller hvis man har amerikanere eller australiere på besøk kan man pynte som på bildene under.

 

IMG_2483 
US
Design og foto: Mikkel Dahl Strømstad              AUS Design og foto: Gina Christine Dahl

Tilbake