En Bedre Helg 24
6. – 9. oktober 2016 (Besøk på Kahytten)

Tekst og foto: Sverre J. Dahl

Forrett fredag (fra aperitif.no)

 

Avokado med serranoskinke

Antall porsjoner 4

Ingredienser

2 avokado
4 store skiver serrano skinke eller en annen spekeskinke
1/2 rødløk
1 tomat
2 fedd hvitløk
4 ss rømme
salt
pepper
4 trepinner

Fremgangsmåte

Del avokadoen i to og skrap ut kjøttet. Pass på at skallet ikke blir ødelagt, da du skal bruke dette senere. Kutt avokadokjøttet opp i terninger og gjør det samme med tomat og rødløk. Bland dette sammen og tilsett rømme sammen med krydder. Ha fyllet i avokadoskallene. Tre skinken på hver sin pinne og stikk den nedi avokadoene, da har du en spennende god forrett :)

Hovedrett fredag

Steinbit Ossobucco med Gremolata, og bulgur med Parmesan og timian

Likner litt på dette

 

Dessert fredag

Eplekake laget av Gravenstein med masse mandler:

 

Hovedrett lørdag

Lammeskank, rotgrønnsaker og potetpure

 

Dessert lørdag

Kesam med vanilje og blåbær

 

Oppsummert

Avokadosalaten var god, også uten skinke, sausen til fisken og Gremolata kan brukes til både kjøtt og fisk, eplekaken er lett og lage og god selv uten masse sukker og lammeskank er aldri feil. At Kesam kan bli en så god dessert skulle man ikke tro….

 

 

Tilbake