Amore della Cucinas linkside
Her finner du linker til andre matsider

Navn

Rank

Dagbladets beskrivelse

Tasteline (Svensk)

6

Nydelig nettsted, som er meget bra på oppskrifter. Dagens rett og ukemenyer for både vanlig, lett og vegetar. Når disse også er tilgjengelige mange uker bakover, har man et vell hverdagsretter å ta av. I tillegg eget område med festmat, meget lekkert presentert. Fantastisk søkefunksjon, hvor man kan søke på mange ingredienser etter viktighet. Flere andre søkemuligheter. Eneste minus: Man må vite hva ingrediensene heter på svensk! Tar også lang tid å laste ned sidene. Testvinner! Dom: Til tross for enkelte svakheter er Tasteline en fantastisk kilde til matglede og kunnskap.

Aperitif

5

Mange oppskrifter, men elendig søkemotor! Kan bare søke på én ingrediens, og da får man alt for mye, og helt usortert. Men pluss for stadig nye retter som legges ut, og at alt presenteres med fantastiske fotos, lekker layout og vintips. Likevel er Aperitiffs virkelige styrke alle ekstragreiene: Polliste, drinker, øl, kaffe, tester, informative artikler, Min Kokebok, oppskrifter på mail og tips om riktig vin til mat. Minus: For mange popup-reklamer og litt vel bransjeorientert. Dom: Et gjennomført godt nettsted, men trenger en bedre søkemotor for oppskrifter.

Art of Taste

5

Aktuelle artikler og sesongbetonte mattips. Mulig å søke etter matretter, cocktails og restauranter. Men bare 500 oppskrifter i matbasen er for lite! Masse bilder av rettene, pluss vintips. Tar litt tid å laste ned sidene. En meget lekker side med stor bredde i innhold, men for mye reklame som forstyrrer og roter til sidene. Dom: Trenger flere oppskrifter i basen.

Madgal (Dansk)

4

Lekker design, mange bilder. Men en nedtrekksmeny er skjult bak andre vinduer. Oppskrifter etter type eller avansert søking med et utall ingredienser, vanskelighetsgrad, tilberedningstid eller kalorier. Problemet er bare at flere søkevalg utvider søket, i stedet for å snevre inn. Lettlest og oversiktlig beskrivelse. Lesernes bedømming, men mange oppskrifter uten respons. Et minus at man må registrere seg før man får bruke de fleste tjenestene. Dom: Fin og brukervennlig side med en del tjenester.

Mat fra opplysningskontorene i norsk landbruk

3

Bra søkefunksjon, kan søke på type rett, to ingredienser, sesong/høytid og andre parametere. Kanskje ikke så stort utvalg. Bra på norske mattradisjoner og interessante nyheter, men oppdateres for sjelden. Tydeligvis relativt få besøkende, når ukas mest besøkte artikkel så vidt har rundet 45 onsdag ettermiddag. Dom: Atskillig mer fornuft og opplysning enn nytelse og nytte. Altfor treg og statlig, og relativt få ekstratjenester.

Mat og drikke

3

Greit utvalg av oppskrifter (1833), men dårlig søkemotor (bare én ingrediens). Irriterende at du må registrere deg som bruker for å få tilgang til nyheter og en rekke andre deler av nettsiden. God nyhetstjeneste, men litt trøtt layout. Lang nedlastingstid. Dom: En matside helt på det jevne.

Krem

3

Dessertside med ganske kjip layout til å handle om noe så deilig! En del meget lekre, men tilfeldig plasserte bilder. Uoversiktlig og til dels trist presentasjon av oppskriftene. Dom: En helt grei side til dessertbruk, men mangler en del finesser for å være skikkelig bra.

Kokk.no

3

Mye grunninformasjon for matinteresserte, men kjedelig oppskriftssamling uten søkefunksjon. Relativt innbydende og oversiktlig layout, men altfor lite bilder. Omfangsrik nyhetsside med saker både for kokker og vanlige, matinteresserte folk. Dom: Verken lekker eller brukervennlig nok.

Matklubben (Svensk)

2

Ganske bra og oversiktlig side, med søt, tegneserie-aktig grafikk. Men ingen bilder! Lite som frister og inspirerer. Bare middels søkemotor og ditto tilfang av oppskrifter. Brukernes karakterer på hver oppskrift. Dom: Det kan hende du finner en og annen oppskrift her, men denne siden er for liten og puslete!

Kogebogen (Dansk)

2

Til å være primært en oppskriftsside, er søkefunksjonen primitiv og lite funksjonell. De påstår selv at det fins 8100 oppskrifter her, men det synes ikke. Mulighet for å lese/legge inn kommentarer, men vi fant ingen slike. Litt kjedelig layout, ingen bilder, treg nedlasting. Dom: Alle tiders kogebog har ikke mange og gode nok funksjoner til å bli regnet med.

epicurious

-

Engelskspråklig nettsted med masse oppskrifter med bra søkemotor og masse stoff om drikke. Blant annet et bra søkbart vinleksikon
(under ”DrinkingWineWine Dictionary

www.bradager.net/

-

Tema for dette nettstedet er å nyte livet: Livsnyter hva er nå det? De mange små og store gleder i livet. God mat og drikke, reiser, gode venner, en god bok, musikk og mye mer. Bradager.net har oversikter over greske øyer, Korfu, Spania, Mallorca, Grünerløkkas butikker, historie, uteliv og hva som skjer der. Flere hundre oppskrifter, rutetider til fly, tog, ferger og lokaltrafikk verden rundt og litt annet.

www.weboppskrifter.com

-

Er du ute etter oppskrifter på både mat og drikke, kan du finne mange forslag her. Vi har alt fra pizza til rømmegrøt og kan også by på flere fettfattige oppskrifter for dem som vil passe vekta.

Andre:
God Fisk - Tine - Brødfakta - Gastronomisk Institutt - Wenches Kjøkken (TV2) - Barmeny (NRK)
Matsiden - Matoppskrift - Hvalbiff - Peppernet - Centra - Kakemonsen - Matprat
Christoffer Vidunderlige Oppskriftermatmons.net - spise - coop mega oppskrifter
matnyttig

Helt andre sider:
Fra www.aperitif.no: kokebok - vin - brennevin - øl - vann - drikkeleksikon - kaffe - sigar - pollisten
Fra Vinmonopolet: prislisten

Tilbake