Kofferten kan romme så mangt
fra MJ-Bladet Nr. 3/94

Tekst og foto: Svein-Martin Holt

 


Det finnes mange måter å presentere sitt lille jernbanerike på, og Miniclub-skalaen, skala Z, gir mange muligheter til å vise komplette anlegg på meget liten plass. Som for eksempel i en liten stresskoffert. Tenk deg hvilke muligheter du da har for å kunne praktisere en alle tiders hobby. PS jobben(!!), på toget, ja nær sagt overalt. Ikke behøver du strøm engang, et par små batterier er nok.

En som har gjort dette er unge herr Thor Andre Eråk fra Oslo. Han ville gjerne få til noe slik at han kunne vise fram hobbyen på litt forskjellige steder. Resultatet er en stresskoffert med et komplett lite anlegg. Totalt har det kostet omkring 1500 kr. Selve byggetiden er ukjent, men det tok omkring 6 måneder fra delene ble anskaffet til det hele var ferdig til framvisning.

Det største problemet var faktisk å skaffe en stor nok koffert, Thor Andre ville gjerne ha plass til trafoen også i kofferten.

Husene på anlegget er fra Märklin og et Arnold N-skala skur. Det kjørende materiellet består av 2 lok og 2 vogner. Ser en nøye etter vil en se at loket er malt i Norske farger, gult og rødt.

Det er en enkel sporplan, men det har også blitt plass til en pens. Den er selvfølgelig elektrisk, man orker jo ikke å gå rundt anlegget for å skifte spor.

(Klikk på tegningen for større utgave)

Noen som sa at det var nødvendig med stor plass for å kjøre tog?

 

Tilbake til startsiden