En Bedre Helg 16
4. – 6. mars 2011 (Besøk på Kahytten)

Tekst og foto: Sverre J. Dahl

Fredagsmiddag, Pastarest med stekt kylling, bacon, urter, omtrent som her
Vin: Argento Malbec. Til dette: God etterpå

 

Første forrett lørdag, blåskjellsuppe. Oppskrift
Vin: Natter Sancerre 2006, 75 cl Kr. 179,90
Karakteristikk: Fylde:
Friskhet: Sødme: Passer til: Fisk   Skalldyr   Lyst kjøtt  

Andre forrett lørdag, Laksetartar. Oppskrift
Vin: Riesling Schieferterrassen 2009, 75 cl Kr. 209,90
Karakteristikk: Fylde:
Friskhet: Passer til: Fisk   Dessert, kake, frukt   Ost  

Hovedrett, lørdag, Teriyakilaks. Oppskrift
Vin 1:
Leitz Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Riesling Alte Reben 2009, 75 cl Kr. 210,50
Karakteristikk: Fylde:
Friskhet: Sødme: Passer til: Fisk   Skalldyr   Lyst kjøtt   (Hvit)

Vin 2: Monte Llano 2008, 75 cl Kr. 115,- Spansk, Rijoa uten eik
Karakteristikk:
Fylde: Garvestoffer: Passer til: Lyst kjøtt   Lam og sau   Svinekjøtt   (Rød)

Dessert lørdag, Appelsinfromasj. Oppskrift
Vin:
Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2008, 75 cl Kr. 139,90
Karakteristikk: Fylde:
Friskhet: Sødme: Passer til: Dessert, kake, frukt   Apertiff  

Fastelavnsbolle til frokost søndag, made by Sigurd

Fra søndagskituren

Oppsummert
Vi ble mette. Veldig mette. At man aldri lærer å lage lite nok mat. Blåskjellsuppen er latterlig enkel i forhold til hvor god den er. Tartaren led under en kjempesint rødløk. Teriyakilaks er enkelt og usedvanlig godt. Appelsinfromasj må lages av bare en person slik at man får riktig fremdrift, ellers lager gelatinen bøll. Vinvalgene kunne ha vært vesentlig enklere og den røde var best til teriyakilaksen.
Fastelavnsbolle etter speilegget var bonus.

Tilbake