Vellykkede kombinasjoner av mat og vin

Dato

Navn

Drue

Mat

2007-10-26

Bru-Baché Jurancon la Quintessence 2004

100 % Petit Manseng

Crème Brulée

2007-10-26

Cailbourdin Pouilly-Fumé le Cris 2005

100% Sauvignon Blanc

Krepsesuppe

2007-10-26

Busch Vom Roten Schiefer Riesling 2004

100% Riesling, økologisk

Laksecarpaccio av røkt laks

2006-12-17

Quinta de Bons-Ventos

50% Periquita, 20% Camarate, 15% Tinta Miúda, 15% Touriga Nacional

Kokt Torsk med kokte poteter, kokte gulrøtter og eventuelt Sandefjordsmør

 

Dyp fiolettrød. Fruktighet preget av vanilje og røde bær, antydning til mineralolje, frisk stil. (2004)

2005

Fortant de France Merlot 2004

100% Merlot

Kokt Torsk med kokte poteter, kokte gulrøtter og eventuelt Sandefjordsmør

 

Dyp fiolettrød. Svakt kokt fruktighet med preg av solbær og høy.

2005-08-31

Vouvray
Val de Loire

100% Chenin Blanc

Krabbe naturell

2004-11-06

La Rioja Alta S.A. Viña Ardanza Reserva 1998 Varenummer: 3534

Fylde: 8/12
Garvestoffer: 7/12
Fruktighet: 7/12

70/75% Tempranillo, 20/25% Garnacha, 5% Mazuelo

Makedonisk lammelår og fløtegratinerte poteter

2004-04-25

Cornacchia Montepulciano d'abruzzo 2001 Varenummer: 7411 fra Italia

Fylde: 6/12
Garvestoffer: 4/12
Fruktighet: 7/12

80% Montepulciano, 20% Sangiovese

Biffstrimler med Pesto og Pasta

2004-03-08

Gobelsburger riesling 2002. fra Østerrike

Riesling

Fingermat, ost og skalldyr

2004-03-08

Sartarelli Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2002, varenr. 45395, fra Italia

Verdicchio

Laks i papir

2004-03-08

Sartarelli Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2002, varenr. 45395, fra Italia

Verdicchio

Brochetta

2004-03-08

Marchesi di Barolo Barbera d'alba Ruvei 2001, varenr. 40179, fra Italia

Barbera

Kjerstins (Ellens) kyllinggryte

2004-03-08

Fresita, Chile. Musserende vin tilsatt friske villjordbær varenr. 34205

Semillon, Jordbær

Fruktsalat

2004-02-01

Trivento, Argentina varenr. 20024

Malbec

Hjemmelagede kjøttkaker av karbonadedeig, sylteagurk, rødbeter, hvetemel, egg, salt, pepper, i brun saus av smør, hvetemel, rognebærgele

2004-01-25

2002 Côtes du Roussillon Villages., Frankrike, Under 100

Syrah, Grenache og Carignan

Grytestekt elgkjøtt, tilberedt ved steking i gryte med smør, fikk en gulrot i skiver, en løk i båter, et laurbærblad, salt, svart og hvit pepper, litt vann og en halv teskje buljong med seg og kokte to halvtimer på hver side og til det hadde vi fløtegratinerte poteter med to løk, revet Parmesan og Jarlsberg, svidd med grill på toppen til slutt, gulrøtter og brokkoli kokt 10 minutter i smør og en teskje brunt sukker, og en saus laget at det som ble igjen når kjøttet var løftet ut, løk og gulrøtter silt fra, smørvannet fra grønnsakene helt oppi, to teskjeer rognebærsgele tilsatt og litt mer vann.

2003

888 Trimbach Riesling

Riesling

Laksesommerfugler stekt i olivenolje med hvitløk
Laksefilet, hvitløk, olivenolje, salt og hvit pepper med fettucine eller tagliatelle (båndspaghetti) kokt i italiensk krydderbuljong

 

Tilbake